Будівля Пентагону, ілюстрація / REUTERS

Про це повідомляє The Washington Free Beacon з посиланням на майбутню доповідь комісії конгресу.

"Сполучені Штати стикаються з великою і зростаючою загрозою своїй національній безпеці з боку китайської кампанії зі збору розвідувальної інформації", – йдеться в проекті доповіді комісії Конгресу з безпеки.

В докладі зазначається, що серед найбільш серйозних загроз для США є дії Китаю в кіберпросторі і проникнення в органи безпеки.

Відео дня

Діяльність китайської розвідки "значно збільшилася" за останні 15 років і проводиться Міністерством державної безпеки, Народно-визвольної армією Китаю, військовими організаціями Комуністичної партії.

У доповіді згадуються неодноразові факти просочування китайськими шпигунами в органи національної безпеки США, в тому числі у ФБР і Тихоокеанське командування США.

Читайте такожКитай завершив будівництво корпусу свого другого авіаносця

Представники міністерства оборони розповіли про один з найбільш вражаючих шпигунських випадків з підполковником Бенджаміном Пірсом Бішопом, співробітником Тихоокеанського командування США, який визнав себе винним в березні 2014 року за те, що надав секретну інформацію громадянці Китаю.

Дана інформація включала в себе секретні військові плани США щодо розгортання ядерних сил і розвідувального безпілотника MQ-9, а також дані з секретної доповіді під назвою «Стратегія Міністерства оборони Китаю».

Читайте такожКитай вперше випередив США за темпами придбання активів за кордоном

Іншими цілями кібератак були американська дипломатія, економічна, оборонна та індустріальна галузі, що беруть участь в підтримці американських національних програм в області оборони. Отримані дані можуть бути використані для підтримки китайської військової модернізації, а також надати китайським комуністичним лідерам картину щодо перспективи лідерства США з ключових питань політики Пекіну.

Уряд Китаю також використовує неофіційні шпигунів для збору інформації, зазначається в документі.

Остаточний звіт буде оприлюднено 16 листопада.