Біньямін Нетаньяху / REUTERS

Із закликом до міжнародної спільноти ліквідувати всі хімічні бойові отруйні речовини в Сирії виступив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Відповідну заяву глави ізраїльського уряду оприлюднила в неділю, 9 квітня, його прес-служба, як повідомляє DW.

Керівник уряду Ізраїлю нагадав про міжнародні зобов'язання від 2013 року, що передбачали вилучення всієї хімічної зброї в Сирії. "Але як ми побачили, цього не відбулося", - наводить слова Нетяньяху агенція.

Читайте такожУ Сенаті США допустили можливість введеня нових санкцій проти Росії

Відео дня

"Ми закликаємо міжнародну спільноту завершити роботу, яка може стати можливістю для спільних дій США та Росії в цій особливій сфері", - наголосив Нетаньяху.

Крім того, ізраїльський прем'єр підтримав ракетний удар США по авіабазі сирійських урядових військ. На його думку, США діяли з моральних міркувань, та дали зрозуміти, що "застосування хімічної зброї має свою ціну", - сказав Нетаньяху.

Нагадаємо, у ніч на7 квітня бойові кораблі США випустили з акваторії Середземного моря 59 ракет Tomahawk. Ціллю обстрілу була сирійська авіабаза Шайрат, що розташована в провінції Хомс на заході Сирії. У Вашингтоні вважають, що саме з неї сирійські урядові війська вчинили напад із застосуванням заборонених хімічних речовин.