Ілюстрація / REUTERS

Головна опозиційна політична сила в Туреччині – Республіканська народна партія – може розглянути можливість виходу з парламенту на знак протесту з порушеннями, допущеними 16 квітня під час референдуму про внесення змін в конституцію країни щодо переходу від парламентської до президентської республіки із значним розширенням повноважень президента.

Як повідомляє видання Hürriyet Daily News, про це сказала речник партії Селін Саєк Бьоке.

Читайте такожТрамп привітав Ердогана з перемогою на референдумі про розширення повноважень

Відео дня

"Ми не визнаємо результат референдуму", - сказала вона.

"Не повинно бути сумнівів, що ми скористаємося нашими демократичними правами проти цього", - сказала Бьоке, відзначивши, що необхідно знову провести референдум, тому що його законність ставилася під сумнів як в Туреччині, так і в світі.

Як повідомляв УНІАН, у Туреччині відбувся референдум, за результатами якого президент отримає необмежені повноваження. За результатами підрахунку 100% бюлетенів, 51,41% турків підтримали внесення змін до Конституції, а 48,59% висловилися проти. У Стамбулі та інших містах тисячі людей вийшли на вулиці в знак протесту проти результатів референдуму.

Австрійський член місії спостерігачів Ради Європи Алев Корун заявив, що на референдумі в Туреччині могло бути сфальсифіковано до 2,5 млн голосів.