REUTERS

Кандидат у президенти Франції від республіканців Франсуа Фійон заявив, що у другому турі виборів голосуватиме за центриста Еммануеля Макрона, повідомляє ТСН з посиланням на Reuters.

"Немає іншого вибору, крім як голосувати проти ультраправих, я буду голосувати за Еммануеля Макрона", - сказав він.

Читайте такожФранція обирає президента (фоторепортаж)

Відео дня

Фійон також закликав своїх прихильників голосувати за Макрона, щоб не допустити перемоги ультраправої Марін Ле Пен. "Її програма поведе країну на шляху до банкрутства", - сказав він.

Такої ж думки колишній прем'єр-міністр Франції Жан-П'єр Раффарен, член Республіканської партії. "Без сумніву, наскільки я розумію, ми повинні згуртуватися навколо Еммануеля Макрона", - цитує Reuters екс-прем'єра.

Ще один кандидат у президенти Франції, соціаліста Бенуа Аммон, який, згідно з прогнозами, набрав 6% голосів, також закликав своїх прихильників голосувати за Макрона, "незважаючи на те, що він не з лівих".

Сам Макрон назвав свою перемогу у першому турі виборів історичною. "Французи показали, що вони своє бажання до змін. Ми перегортаємо сторінку у французькій політичній історії", - сказав кандидат, в якого на початку передвиборчої кампанії мало хто вірив, адже він не належав до жодної з традиційних великих партій – Республіканської та Соціалістичної.

Раніше УНІАН повідомляв, що екзит-поли, проведені всіма ключовими французькими соціологічними службами, показують, що у другий тур виходять Еменуель Макрон і Марін Ле Пен.