REUTERS

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що деякі з вимог, висунутих чотирма арабськими країнами на чолі з Саудівською Аравією на адресу Катару в обмін на скасування санкцій, важко виконати, і закликав сторони до діалогу. Про це пише Бі-Бі-Сі.

Тіллерсон зазначив, що умови, висунуті арабськими країнами, становлять основу для діалогу, здатного вирішити цю кризову ситуацію.

Читайте такожКатар назвав висунуті арабськими країнами вимоги "нереалістичними"

Відео дня

Рекс Тіллерсон заявив, що Катар вивчає ці вимоги, і закликав усі сторони сісти разом і виробити заходи по боротьбі з тероризмом і екстремізмом.

"Щоб розрядити обстановку, треба збавити тон", - вважає Тіллерсон.

Зазначимо, що Саудівська Аравія з союзниками хочуть, щоб Катар розірвав свої тісні зв'язки з Іраном і закрив турецьку військову базу на території своєї країни. У п'ятницю Катару був встановлений строк у 10 днів на виконання цих вимог.

Також союзники зажадали закрити мовлення телеканалу "Аль-Джазіра", який фінансує влада Катару.

Як повідомляв УНІАН, Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Лівія, Єгипет і Ємен розірвали дипломатичні відносини з Катаром 5 червня. Після цього до них приєдналися ще п'ять арабських держав, всі вони звинуватили Катар у втручанні у внутрішні справи інших країн, а також у спонсоруванні терористів.

Влада Катару всі звинувачення відкинула і назвала ізоляцію з боку арабських країн посяганням на суверенітет.