Ілюстрація REUTERS

Консервативна Австрійська народна партія, головою якої є глава МЗС країни Себастьян Курц, згідно з попередніми підрахунками результатів голосування, лідирує на дострокових парламентських виборах в країні.

Читайте такожУ Киргизстані проходять президентські вибори

Права партія посідає друге місце на парламентських виборах, передає ТАСС.

Відео дня

Всі дільниці для голосування на дострокових виборах до національної ради (нижня палата парламенту) закрилися в Австрії в 17:00 за місцевим часом (18:00 за київським).

Загалом в республіці працювали близько 10 тисяч виборчих ділянок, і останніми закрилися дільниці у Відні. Остаточні результати з урахуванням голосів австрійців, поданих поштою, будуть представлені в найближчі дні. Для парламентських виборів 15 жовтня виборча комісія видала 889 тисяч бюлетенів для дистанційного голосування, що майже на 200 тисяч більше, ніж на виборах президента Австрії 4 грудня 2016 року. Конституційний суд раніше заборонив публікувати будь-яку інформацію про результати виборів до закриття дільниць.

Дострокові парламентські вибори проходили в неділю в Австрії з участю 16 партій і політичних рухів. Щоб бути представленою в Національній раді, партія має набрати більше 4% голосів. За підсумками виборів президент Александер Ван дер Беллен наділить лідера найбільшої парламентської фракції повноваженнями щодо формування кабінету міністрів або ведення коаліційних переговорів.

Основна боротьба за більшість у парламенті і крісло канцлера розгорнулася між чинним главою кабінету міністрів, головою Соціал-демократичної партії Австрії Крістіаном Керном і міністром закордонних справ, головою консервативної Австрійської народної партії Себастьяном Курцем, який у травні цього року ініціював проведення дострокового голосування. Третім претендентом в гонці за лідерство виступає глава правої опозиційної Австрійської партії свободи Хайнц-Крістіан Штрахе.