Президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО зі своїм молодшим сином Миколою приймав військовий парад, присвячений святкуванню Дня незалежності Білорусі.

Як повідомляє білоруська служба радіостанції «Свобода»,обидва ЛУКАШЕНКИ були вдягнені у військову форму. Микола, як і його батько, віддавав честь військовим «коробкам», які проходили по проспекту.

У своєму виступі О.ЛУКАШЕНКО зазначив, що Білорусь прагне до зближення народів, послідовно проводить збалансовану, багатовекторну політику, вважає «своїми життєво важливими інтересами розвиток всебічної і взаємовигідної співпраці з усіма країнами».

Відео дня

Президент Білорусі заявив, що «в світі не повинно бути наддержав, які самі себе наділили правом диктувати умови, як жити суверенним і незалежним державам».

«На жаль, останнім часом з`явилися спроби трактувати принцип багатовекторності чи не як зраду союзників з боку Білорусі. Не слабшає прагнення противників білорусько-російської інтеграції вбити клин у наші відносини», - сказав О.ЛУКАШЕНКО.

Президент Білорусі, звертаючись до керівництва Росії, заявив, що «Білорусь не торгує дружбою з Росією».

Президент Білорусі підкреслив, що країна має великий запас міцності. «За останні 15 років Білорусі передбачали крах і соціальні потрясіння, але в нас запас міцності достатній», - зазначив він.