Депутати України та ЄС не змогли досягти домовленості навколо пункту Резолюції щодо Степана Бандери через розбіжності, що виникли в українській делегації.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це українським журналістам за підсумками 14-го засідання Комітету міжпарламентського співробітництва Україна-ЄС повідомив співголова комітету Борис ТАРАСЮК.

“В момент прийняття рішення ми погодилися, що ми вилучаємо ці рішення, оскільки було двоє членів нашої делегації, які заперечували”, - сказав український депутат.

Відео дня

Він зазначив, що в проекті фінального документа планувалося записати положення про те, що кожна країна має право визначати і нагороджувати свої героїв, а Україна і країни ЄС повинні спільно вивчати спільну історію, давати їм оцінку і цінувати спільне європейське надбання.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого Європарламент схвалив Резолюцію про ситуацію в Україні, в якій, зокрема, висловив жаль з приводу рішення Президента Віктора ЮЩЕНКА присвоїти звання “Героя України” лідеру Організації українських націоналістів Степану Бандері і висловив сподівання, що новий Президент України перегляне це рішення.

Це рішення Європарламенту викликало хвилю протестів в Україні, що вилилися у схвалення низкою обласних та міських рід різного рівня, переважно Західної України, резолюцій із закликом до Європарламенту скасувати цей пункт резолюції.