Лідер кубинської революції Фідель Кастро у п`ятницю, 3 вересня, виступив з промовою перед студентами Гаванського університету. Як повідомляє іспанська El Pais, це перший публічний виступ колишнього президента Куби перед великим зібранням людей відтоді, як він залишив президентську посаду в 2006 році.

У своїй промові Фідель Кастро позначив два основні виклики, кинуті часом людству: встановлення миру на планеті та боротьба з глобальними кліматичними змінами. При цьому першому виклику колишній кубинський лідер приділив особливу увагу.

На думку Кастро, світ фактично стоїть на порозі атомної війни, яка може початися, якщо США і Ізраїль ухвалять рішення вчинити військовий тиск на Іран, котрий відмовляється згорнути свою ядерну програму.

Відео дня

Гаванський університет, зазначає El Pais, був вибраний  для виступу Фіделя Кастро, оскільки саме цей вуз в 1950 році закінчив майбутній кубинський лідер. Як повідомляє агентство EFE, послухати його прийшли тисячі студентів, багато хто з яких займали місця за кілька годин. Звернення, яке продовжилося 45 хвилин, транслювали в прямому ефірі практично всі телеканали і радіостанції Куби.