Сотні греків скупчуються навколо вантажівок, аби придбати мішок картоплі. Явище, коли фермери продають картоплю споживачам напряму, без посередників, вже назвали "картопляною революцією".

Таким чином ціна на овоч знижується майже вдвічі, а це важливо, особливо у той час, коли Греція долає найбільшу в історії рецесію. Деякі супермаркети у відповідь також були змушені знизити свої ціни.

"Зарплати є дуже низькими, податки – великими, а ціни на продукти невідповідні. Ми платимо багато грошей за основні продукти, такі як картопля. А це справжня картопляна революція", - кажуть люди, які стоять у черзі за картоплею.

Відео дня

За її словами, греки чекають на таку ж революцію з іншими основними продуктами харчування. За такою ж схемою можна організувати продаж рису, борошна та оливкової олії.

Це рух, який приносить вигоду обом сторонам: покупці отримують продукт за дешевшою ціною, а фермери заробляють на продажі своєї продукції, не сплачуючи при цьому великого податку для оптовиків.

"Посередники експлуатують нас, купуючи наші продукти за низькими цінами. Ми хочемо допомогти споживачам у цей скрутний час", - каже фермер Стеліос Лоаннідіс.

В Афінах ця солідарність і рішучість дати відсіч є позитивним породженням кризи.

"Греки знаходять нові шляхи, нові ідеї, що робити з глибокою рецесією, відмовляючись прийняти статус-кво", - пише кореспондент.