Путін наказав прибрати перешкоди / Фото: Прес-служба Кремля

"Урядом (РФ - ред.) прийнято низку рішень, однак окремі гострі проблеми поки залишилися ще не врегульованими. Потрібно прибрати всі перепони, які заважають громадянам, які бажають прийняти дитину в сім'ю", - сказав Путін на засіданні Ради при президенті Росії з реалізації пріоритетних національних проектів і демографічної політики, повідомляє РІА Новости.

За словами президента РФ, на федеральному рівні відсутній зразковий порядок і терміни підготовки громадян до прийому дитини в сім'ю. "Доручаю уряду в найкоротші терміни врегулювати всі ці проблеми", - підкреслив Путін.

На тему: У Медведєва порахували, що російських сімей не вистачає 110 тисячам сиріт

Відео дня

Президент РФ зазначив, що досі росіянам можуть відмовити в усиновленні, якщо їхнє житло не відповідає санітарним, технічним правилам і нормам.

"На перший погляд, це добре і правильно - якщо не відповідають, чому ж дітей всиновлювати. Але проблема-то в тому, що цих норм поки немає. Норм для цілей усиновлення. Загальнобудівельні норми є, а для цілей усиновлення немає. Треба або одне прибрати, або інше зробити", - уточнив президент.