Прапор ФранціїФранція має намір докласти зусиль до того, щоб єдина хартія про іммігрантів ЄС була прийнята Євросоюзом до кінця 2008 р. Париж розраховує, що ухвалення документа, який стане першим кроком у правовому врегулюванні питання про візовий режим, політики натуралізації іммігрантів та інших питань міграційної політики в ЄС, відбудеться в другій половині 2008 р., коли Франція головуватиме в Євросоюзі. З такою заявою виступив французький прем`єр Франсуа Фійон, передає Reuters.

"Європа зіткнулася з дедалі сильнішими імміграційними хвилями. У нас є законодавчі норми вільного пересування в рамках Шенгенської зони, але тепер ми повинні йти далі і прийняти загальні правила, щодо, наприклад, питань натуралізації іммігрантів, а також інших питань імміграційної політики", - сказав Ф.Фійон.

Франція вкрай переймається питаннями імміграційної політики, оскільки в цій країні, разом з Німеччиною, один з найвищих імміграційних коефіцієнтів в Європі. Наплив іммігрантів вже став для Франції двосічною зброєю, оскільки, з одного боку, приїжджі для країни є основним джерелом робочої сили, а з іншою, становлять потенційну загрозу суспільній стабільності в умовах недостатньої асиміляції.

Відео дня