За продаж щурячого м`яса заарештовані більше 60 людей / Фото: РИА Новости

Китайська поліція ліквідувала злочинну групу, що продавала під виглядом баранини щуряче м'ясо, затримано більше 60 осіб, конфісковано понад десять тонн продукції, повідомляє РІА Новости в п'ятницю за інформацією місцевих ЗМІ.

За даними правоохоронних органів, таким бізнесом учасники угруповання займалися з 2009 року - вони купували м'ясо щурів і лисиць у провінції Шаньдун, додавали барвники, сіль і харчові добавки, а потім збували на ринках у Шанхаї і провінції Цзянсу. На цьому їм вдалося заробити близько 10 мільйонів юанів (близько 1,5 мільйонів доларів). Угруповання вдалося виявити в Цзянсу в ході операції, розпочатої в лютому цього року.

Згідно з інформацією, оприлюдненою міністерством громадської безпеки, з 2010 року понад 900 осіб були заарештовані за порушення норм і вимог безпеки м'ясних продуктів, було конфісковано понад 20 тисяч тонн небезпечного м'яса. У числі найбільш злісних порушень відомство називає продаж м'яса померлих від хвороби тварин, реалізацію щурячого м'яса під виглядом баранини і накачування м'яса водою заради збільшення ваги.

Відео дня