Кубинська зброя не дійшла до пункту свого

Про це повідомило МЗС країни у спеціальному телезвернені.

Куба каже, що зброя була вироблена “всередині минулого сторіччя” і після ремонту у Кореї мала повернутись на Кубу, передає Euronews.

Напередодні транспортний корабель КНДР з цукром на борту зупинили дорогою з Куби поблизу Панамського каналу. У ході перевірки з метою з’ясування, чи не перевозить судно наркотиків, знайшли заховану на ньому зброю та техніку: два комплекси протиповітряної оборони, дев‘ять частково розібраних ракет, два літаки МіГ та 15 двигунів до них.

Відео дня

На тему: Панама затримала судно КНДР за нелегальну зброю - капітан хотів накласти на себе руки

Президент Панами Рікардо Мартінеллі побував на судні і розповів подробиці його затримки. Команда корабля влаштувала бунт, її заарештували, ледь обійшлося без жертв:

“35 членів екіпажу та капітан чинили нам величезний опір. Спершу здалося, що у капітана серцевий напад, але потім виявилось, що він намагався вчинити самогубство. Після того як борт відбуксували до порту, ми оглянули одну з 5 його частин, очікуємо, що можемо знайти щось іще.”

Як відомо, через ядерну програму КНДР ООН наклав на цю країну ряд торгових і політичних санкцій. Зокрема, згідно з міжнародним рішенням, у Північну Корею заборонено експортувати та імпортувати будь-яку зброю, окрім стрілецької.