У момент аварії на борту було чотири тисячі чоловік, 32 з них загинули

Таким чином, було задоволено прохання сторони захисту - адвокатів обвинуваченого капітана корабля Франческо Скеттіно. Експертизу механізмів судна буде проведено, коли уламки корабля надійно зафіксують, повідомляє "Газета.ру" з посиланням на Corriere dela Sera.

Нагадаємо, напередодні капітан лайнера Франческо Скеттіно на засіданні суду в італійському місті Гроссето звинуватив у трагедії рульового Якоба Руслі Біна.

На тему: На піднятому лайнері Costa Concordia планують знайти цінності на 10 мільйонів євро (відео)

Відео дня

Як повідомлялося, в січні 2012 року круїзний лайнер Costa Concordia натрапив на риф і затонув біля берегів Італії. У момент аварії на борту було чотири тисячі чоловік, 32 з них загинули. Двох пасажирів досі не можуть знайти.

Компанія Costa Crociere запропонувала постраждалим по 11 тисяч євро як компенсацію, однак близько 150 пасажирів мають намір добиватися виплати більшої суми.

У суді міста Гроссето вже пройшли декілька раундів засідань процесу проти капітана корабля Франческо Скеттіно. Він звинувачується в ненавмисному вбивстві, затопленні судна і ряді інших злочинів, пов'язаних з катастрофою.

Минулого тижня італійські інженери завершили операцію з підйому затонулого лайнера.