Фото: Flickr.com/leolovespictures/cc-by-nc-sa

Ірландія підтвердила свої наміри в грудны 2013 року вийти з програми міжнародної фінансової допомоги з оздоровлення національної економіки. Крім того, як повідомив у четвер, 14 листопада, міністр фінансів країни Майкл Нунан, ірландський уряд не має наміру надалі використовувати екстрену кредитну лінію європейського стабілізаційного фонду, повідомляє dw.de.

У 2010 році Ірландія, яка знаходилася в борговій кризі, стала другою після Греції країною єврозони, що попросила фінансової допомоги. Тоді Євросоюз і Міжнародний валютний фонд виділили державі 67,5 млрд євро.

На тему: Єврогрупа розгляне питання виходу Ірландії з програми фіндопомоги

Відео дня

Канцлер Німеччини Ангела Меркель розцінила заяву Дубліна як важливий крок. В опублікованому сьогодні урядовому повідомленні, зокрема, йдеться, що Берлін і надалі готовий надавати підтримку партнерам по єврозоні в прагненні до стабільності та економічного зростання.

Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле вважає багатообіцяючими перспективи єврозони в боротьбі з борговою кризою, повідомляє агентство AFP. З приводу рішення ірландського уряду він зауважив: ”Це показує, що наша політика в питанні стабілізації європейської валюти виявилася успішною і правильною”. На думку Шойбле, наступною з програми фінансової допомоги до кінця 2013 року вийде Іспанія.