В Турции продолжается антикорупционная спецоперация

В результаті перестановок в структурі управлінь безпекиу Туреччині зміщені зі своїх постів і переведені на інші посади понад 800 поліцейських. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на телеканал "ХаберТюрк".

Ці перестановки відбулися в четвер у чотирьох містах країни. В Управлінні безпеки Анкари під переклад потрапили 500 співробітників поліції, в Ізмірі - 274, в Газіантепі та Стамбулі - ще 55 поліцейських, в тому числі начальники відділів та їх заступники.

З урахуванням останніх змін загальна по Туреччині кількість поліцейських, які змінили посади та місця служби, наблизилося до шести тисяч.

Відео дня

Читайте такожВ Туреччині звільнили близько 350 поліцейських через корупцію

Таке "перетрушування" силових структур триває вже більше місяця з 17 грудня 2013 року, коли стамбульська поліція несподівано для уряду провела операцію, в ході якої були затримані десятки осіб. Серед них були чиновники, сини трьох міністрів, представники банківських структур.

Половині затриманих були пред'явлені звинувачення у хабарництві та корупції. В результаті прем'єр-міністр Тайіп Ердоган був змушений провести перестановки в кабінеті, замінивши 10 міністрів, і почати великі "чистки" у поліцейських структурах, які тривають й досі.