Папа Римський Франциск / Reuters

Понтифік висловив сподівання, що під час Великого посту, який у католиків розпочнеться 5 березня, Церква буде свідчити євангельське послання всім, хто живе в матеріальному, моральному та духовному убозтві", пише РИА Новости.

"Не треба забувати, що справжня бідність завдає болю", - додав Франциск.

Проводячи розрізнення бідності і убогості, понтифік звернув увагу на те, що убозтво - це "бідність, позбавлена довіри, позбавлена солідарності і надії". Франциск виділив три види бідності - матеріальне, моральне і духовне.

Відео дня

Папа підкреслив, що Ісус став бідним не заради бідності як такої, а, за словом апостола Павла, "щоб ми збагатилися Його убогістю".

Нагадавши про те, що "Бог відкриває Себе не з допомогою засобів могутності і багатства світу цього, але з допомогою слабкості і бідності", понтифік зазначив, що "любов, яка не вагаючись віддає себе і жертвує собою", "робить схожими, створює рівність, скидає стіни і відстані".

"Багатство Бога не може пройти через наше багатство, але завжди і виключно через нашу бідність - особисту та колективну, натхненну Духом Христовим", - підкреслив в посланні на Великий піст предстоятель Католицької церкви.