По данным синоптиков, в ряде районов порывы ветра сейчас достигают 130 км в час / REUTERS

Жертвами повеней, якими з кінця грудня охоплені багато районів південно-західної Англії та Уельсу, стали шестеро людей. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на екстрені служби королівства.

За їх даними, люди загинули, зокрема, в ДТП в умовах поганої видимості. За даними синоптиків, у ряді районів пориви вітру зараз досягають 130 км на годину.

Прем'єр-міністр Девід Кемерон попередив британців, що вони "повинні бути готові до подальшого погіршення погоди". "Уряд робить все від нього залежне для ліквідації наслідків удару стихії", - запевнив глава кабінету. 

Відео дня

Читайте такожВтрати від повені у Великобританії можуть скласти $23 млрд

Більш ніж в 300 районах Сполученого Королівства зараз оголошена загроза повеней. На південному заході Англії і в Уельсі ось вже протягом місяця затоплені десятки квадратних кілометрів. Британські метеорологи не виключають, що до вечора понеділка ще випаде до 40 мм опадів.

З урахуванням такої ситуації британський уряд ухвалив раніше рішення використовувати для боротьби з повенями армію. В районі затоплення дислоковані 3 тис. військовослужбовців, спрямована спецтехніка. 

Фотогалерея "Британія під водою"