REUTERS

Про це колишній французький лідер заявив в інтерв'ю телеканалам TF1 і Europe1, уривки з якого просочилися в ЗМІ, пише ИТАР-ТАСС.

"Ситуація дуже серйозна, - заявив Саркозі. - Мова йде про політичне маніпулювання правосуддям. Французи повинні це знати". Екс-президент зазначив, що він був "глибоко шокований" висунутими проти нього звинуваченнями. "Робиться все можливе, щоб виставити мене у світлі, яке не відповідає дійсності, - переконаний Саркозі. - Я ніколи не вчиняв дій, які суперечать принципам правової держави і Республіки".

Відео дня

Водночас колишній президент Франції заявив, що не має наміру відмовлятися від політичних амбіцій, незважаючи на нове судове розслідування та обвинувачення на його адресу.

Читайте такожСаркозі офіційно звинуватили в корупції - ЗМІ

Також Саркозі виступив з критикою дій судових слідчих, які дали санкцію на прослуховування його телефонів протягом майже року після того, як він покинув Єлисейський палац. Подібне рішення стосовно колишнього глави держави стало безпрецедентним в історії П'ятої республіки.

Минулої ночі французькі судді пред'явили Саркозі звинувачення за трьома статтями. Його підозрюють в активній корупції, використання в корисливих цілях порушення іншими особами таємниці слідства і в торгівлі впливом.