REUTERS

"Національна академія наук Білорусі веде переговори про можливості поставки до Туркменістану багатофункціональних безпілотних авіаційних комплексів. Ми готові не лише постачати, а й організувати в перспективі спільне виробництво безпілотників в Туркменістані", - сказав Лукашенко, зустрічаючись зі своїм туркменським колегою Гурбангули Бердимухамедовим.

Читайте такожЛукашенко готовий відправити на Донбас білоруських миротворців

Про це повідомляє РИА Новости.

Відео дня

укашенко також запропонував постачати до Туркменії білоруські комбайни, пасажирські автобуси, вантажні вагони. За словами президента, нові перспективи співпраці відкриваються в гірничо-хімічної промисловості, транспортно-логістичній сфері, житловому будівництві, в сфері поставок до Туркменії будматеріалів.

На думку білоруського лідера, пілотним проектом в легкій промисловості могло б стати створення спільного підприємства з пошиття обмундирування для туркменських силових відомств.

Бердимухамедов прибув до Мінська з дводенним офіційним візитом.

Туркменія нарощує закупівлі білоруської дорожньо-будівельної та транспортної техніки. В цьому відношенні білоруські вантажівки змогли "потіснити" на туркменському ринку російські "КамАЗи", що займають тут провідні позиції.