Збройна провокація на кордоні Польщі та Білорусі / фото REUTERS

Польська влада заявила про вторгнення на свою територію невідомих озброєних людей у військовій формі через кордон з Білоруссю.

Як повідомили у МЗС Польщі, інцидент стався в ніч на вівторок, 2 листопада.

У зв'язку з цим інцидентом тимчасовий повірений у справах Республіки Білорусь у Польщі Олександр Чесновський був викликаний до МЗС Польщі. Там йому був заявлений протест у зв'язку з порушенням польсько-білоруського кордону невідомими озброєними людьми у військовій формі.

Відео дня

Читайте такожПольща планує збільшити чисельність армії більш ніж удвічі"Дії, вжиті білоруською владою в останні тижні, мають очевидні ознаки навмисної ескалації", - йдеться у заяві МЗС Польщі.

Як наголосив заступник голови польського зовнішньополітичного відомства Петро Вавжик, Польща сповнена рішучості захищати свої кордони й зовнішні кордони Європейського Союзу.

При цьому МЗС Польщі не надало детальної інформації про інцидент і місце, де він стався. Також не уточнюється чисельність озброєних людей, які порушили кордон.

Також про порушення польського кордону озброєними людьми у формі повідомив міністр-координатор спецслужб Станіслав Жарін на своїй сторінці у Twitter. "Чергова провокація! У вівторок вночі польські солдати помітили на території Республіки трьох людей у формі, зі зброєю в руках. Після спроби польського патруля встановити контакт, невідомі особи перезарядили зброю, а потім пішли в бік Білорусі", - йдеться у його повідомленні.

Скандал через нелегальних мігрантів у Європі

Литва і Латвія, А також Польща й Естонія звинувачують владу Білорусі у використанні нелегальних мігрантів як зброї в так званій гібридній війні проти ЄС.

Вільнюс, Рига, Варшава і Таллінн закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва через заохочення іноземців до незаконного перетину кордонів Євросоюзу. На кордоні Польщі та Білорусі вже загинули кілька мігрантів.

Литва почала будівництво 508-кілометрового фізичного загородження на кордоні з Білоруссю, щоб припинити проникнення нелегальних мігрантів з території сусідньої країни.

Щодо Олександра Лукашенка у Німеччині почали розслідування через наплив нелегалів.

Вас також можуть зацікавити новини: