За інформацією розвідки Південної Кореї, останній рік жінка уникає великих заходів через ситуацію з коронавірусом / фото REUTERS

Фотографії Лі Соль Чжу, дружини північнокорейського лідера Кім Чен Ина, вперше за більше ніж рік з'явилися у державних ЗМІ КНДР.

Разом зі своїм чоловіком, жінка відвідала концерт в Пхеньяні з нагоди дня народження покійного батька Кіма та колишнього лідера Північної Кореї Кім Чен Іра, повідомляє агентство Reuters.

Читайте такожУ КНДР чиновники раптово стали ходити в масках: що сталося (фото)Лі часто супроводжувала Кіма на великих публічних заходах, однак з січня 2020 року не з'являлася на людях, що викликало припущення щодо її здоров'я та навіть можливої вагітності.

За інформацією Національної служби розвідки Південної Кореї, Лі уникає великих заходів через ситуацію з коронавірусом, і проводить час зі своїми дітьми. У розвідці вважають, що пара має трьох дітей.

фото REUTERS
фото REUTERS

Агентство також звертає увагу на те, що всі люди на нових опублікованих фото без масок і не дотримуються дистанції. Північна Корея офіційно поки не підтвердила жодного випадку COVID-19 у країні. Однак південнокорейська розвідка заявляє, що спалах захворювання не можна виключати.

Хто така дружина Кім Чен Ина:

  • Вперше про узаконені стосунки лідера Північної Кореї та Лі Соль Чжу засоби масової інформації КНДР повідомили 25 липня 2012 року. Подружжя почало з'являтися на публіці за кілька тижнів до того.
  • Лі, можливо 31-36 років. Вона народилася в родині викладача та лікарки, закінчила Університет імені Кім Ір Сена в Пхеньяні.
  • У 2005 році жінка відвідувала Південну Корею разом з групою підтримки північнокорейської делегації під час Чемпіонату Азії з легкої атлетики в Інчхоні.
  • Припускається, що Кім Чен Ин одружився з нею у 2009 році, а у 2010 чи 2011 Лі народила главі КНДР першу дитину.
  • Деякі оглядачі вважають, що саме Лі могла вплинути на послаблення вимог до зовнішнього вигляду жінок у Північній Кореї: їм дозволили носити штанні костюми, джинси, чорні колготки, туфлі на платформі та каблуках. Окрім того, жінкам дозволили їздити на велосипедах.

Головні новини України та світу на ранок 17 лютого