Цепкало залишив Білорусь / Скріншот

Колишній заступник глави МЗС Білорусі, екс-директор Парку високих технологій Валерій Цепкало, який критикував президента Олександра Лукашенка та збирався брати участь у президентських виборах, залишив країну, побоюючись арешту.

Про це він розповів "Дождю". За словами Цепкала, до нього надійшла інформація про те, що готується арешт. Щоб уникнути переслідування, він разом з двома дітьми поїхав і зараз перебуває у Росії.

Читайте такожГоловного суперника Лукашенка на виборах звинуватили одразу за трьома статтями

Відео дня

Дружина Цепкала Вероніка залишилася в Білорусі. Вона бере участь у виборчій кампанії кандидата у президенти Світлани Тихановської. Вероніка Цепкало сказала "Дождю", що сім'я має інформацію не тільки про можливий арешт Валерія Цепкала, але і позбавлення сім'ї батьківських прав.

"Тому було прийнято рішення про терміновий від'їзд",— сказала Вероніка Цепкало.

Нагадаємо, 29 червня в МВС Білорусі заявили, що до відомства надійшли матеріали про «факти протиправної діяльності» Валерія Цепкала, на підставі яких була відкрита перевірка.

30 червня ЦВК Білорусі відмовився зареєструвати Цепкала кандидатом в президенти, заявивши, що він не зміг зібрати необхідну кількість підписів для висунення.

Вибори президента Білорусі пройдуть 9 серпня.