Ердоган подав до суду на французький журнал \ фото REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Ердоган подав до прокуратури Анкари кримінальний позов проти французького журналу Charlie Hebdo, який опублікував на нього карикатуру.

Читайте також"А ось і пророк!": Charlie Hebdo намалював карикатуру з сексуальним підтекстом на ЕрдоганаПублікацію в Charlie Hebdo президент Туреччини вважає "огидною так званою карикатурою", повідомило державне турецьке агентство Anadolu.

Адвокат Ердогана Хусейн Айдин зазначив у позові, що карикатура є "образливим контентом" і "кримінальним наклепом". Позов спрямований проти карикатуриста і керівництва французького журналу.

Відео дня

З чого почався скандал

Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo опублікував на обкладинці свого номера, який вийшов 28 жовтня, карикатуру на президента Туреччини Реджепа Ердогана. Видання оприлюднило малюнок у Twitter.

На карикатурі Ердоган сидить в спідній білизні, тримає в одній руці напій, а іншою задирає сукню жінки в хіджабі. "Ердоган. У приватному житті він дуже грайливий", - підписано малюнок.

Влада Туреччини відреагувала на публікацію карикатури на президента країни Реджепа Таїпа Ердогана, звинувативши видання в культурному расизмі і ненависті.