Дії силовиків міністр вважає гуманними / фото REUTERS

Міністр внутрішніх справ Білорусі заявив, що міліція в цій країні є найгуманнішою у світі.

Про це він сказав в ефірі каналу СТВ, пише TUT.by.

"Кажуть про жорстокість білоруської міліції. А я хочу сказати так: більш гуманної, витриманої і холоднокровної міліції немає ніде в світі, я в цьому впевнений", - заявив білоруський міністр.

Відео дня

Він також розповів про нібито погрози на адресу силовиків, депутатів і журналістів державних ЗМІ.

"Всі заяви ми беремо, за всіма працює карний розшук, а якщо [погрожують] нашим співробітникам - то управління власної безпеки ... Що стосується моїх військовослужбовців і співробітників. Я хочу сказати, що 30 з них як і раніше з важкими каліцтвами знаходяться в госпіталі і в лікарнях. Ми їх не покинемо, ми їх будемо лікувати. І моральна, матеріальна і фінансова допомога буде максимально надана", - заявив він.

Говорячи про травмованих учасників протестів, міністр заявив, що "нас намагаються затролити якимись синцями".

Протести в Білорусі: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, сталися сутички з силовиками.
  • 11 серпня в країні оголосили загальнонаціональний страйк. У перші дні учасників акцій жорстоко розігнав міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багато хто з них при затриманні і в СІЗО сильно били.
  • Європейський Союз не визнав результатів виборів президента Білорусі .
  • 16 серпня в Мінську відбувся наймасштабніший в історії Білорусі Марш за свободу. На вулиці вийшли сотні тисяч людей. Масштабні акції у вихідні дні стали своєрідною традицією.