Ілюстрація REUTERS

Після 37 тижнів суворого карантину Греція почне поступово скасовувати карантинні обмеження, які були запроваджені через пандемію коронавірусу.

Про це заявив прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс, передає Еkathimerini.

Читайте такожPolitico: Вакцина від коронавірусу може бути не покишені Європі

Відео дня

За його словами, план буде розгорнуто в три етапи. Зокрема, перший етап зняття обмеження почнеться в понеділок, 4 травня і триватиме до середини червня. Залежно від даних, план буде змінюватися відповідно.

З наступного тижня в Греції відкриються невеликі магазини та салони краси, буде скасована система SMS для виходу за межі будинку, а також будуть зняті обмеження на пересування в межах провінцій країни.

Церкви будуть відкриті для окремих людей, щоб вони могли молитися поодинці, згідно із правилами щодо максимального числа віруючих, дозволених у церкві одночасно.

Також у травні почнуть відкриватися школи.

Торгові центри, кафе і ресторани (тільки з виїздом на вулицю) відновлять роботу 1 червня, дотримуючись правил соціального дистанціювання.

Як повідомляв УНІАН, кількість інфікованих коронавірусом у світі зросла до 3 040 709 осіб. Вилікувалися від коронавірусної інфекції вже майже 894 тисячі пацієнтів. Померло від недуги понад 211 тисяч людей

Читайте також: