Робота пішла з молотка за $24,6 млн \ @Sothebys

Картина французького художника і основоположника кубізму Пабло Пікассо під назвою "Жінка навпочіпки" пішла з молотка в Гонконзі за $24,6 млн.

На цьому полотні, написаному в 1954 році, Пікассо зобразив свою дружину Жаклін Рок.

"Лот проданий за 191 651 000 гонконгських доларів ($24,6 млн)", - говориться у повідомленні в "Твіттері" аукціонного дому Sotheby's.

Відео дня

Читайте такожКартина Пікассо, яка пролежала в шафі американської родини 50 років, пішла з молотка

Жаклін Рок - муза і друга дружина Пабло Пікассо. Їхній шлюб тривав 11 років, аж до смерті Пікассо, який створив понад 400 її портретів.

Також на торгах за $9 млн з молотка пішов натюрморт нідерландського художника Вінсента Ван Гога.

Крім того, без вказівки причин з торгів був знятий бюст імператора Наполеона Бонапарта роботи французького скульптора Огюста Родена. Твір оцінювався від $9 млн до $11,5 млн. З 1930-х бюст вважався втраченим, і мистецтвознавці нічого не знали про місцезнаходження цього твору мистецтва аж до 2015 року.

Інші картини Пікассо на аукціонах

Однією з найдорожчих картин Пабло Пікассо вважається картина "Алжирські жінки", яку художник написав, надихнувшись полотном 1834 року французького живописця Ежена Делакруа "Алжирські жінки в своїх покоях". Вона була продана в травні 2015 року на аукціоні Christie's в Нью-Йорку за рекордні $180 млн, повідомляє kommersant.

Вас також можуть зацікавити новини