Кейт Дейтон - кандидат на посаду посла США в Україні / фото Week of Women/Twitter

Заступник державного секретаря Сполучених Штатів Америки Стівен Біґен сподівається, що Сенат США (верхня палата Конгресу) до кінця жовтня затвердить кандидатуру Кейта Дейтона на посаду посла в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Біґен сказав під час онлайн-дискусії, організованої "Ялтинською європейською стратегією".

Біґен заявив, що питання призначення Дейтона послом США в Україні "перебуває на заключних етапах затвердження у Сенаті".

Відео дня

За словами заступника держсекретаря, вчора він контактував з офісом сенатора Мітчелла Макконнелла, якиє лідером республіканської більшості у Сенаті, а також із сенатором Чаком Шумером, який є лідером демократичної меншості, для того, щоб повідомити про необхідність завершення процесу затвердження кандидатури Дейтона.

"Я буду дуже сподіваюся, але я не могу це гарантувати, бо це залежить від Сенату..., що ми зможемо відправити затвердженого посла США в Україну до кінця цього місяця", - наголосив Біґен.

За словами Біґена, Дейтон має всеосяжну двопартійну підтримку.

Читайте такожУкраїна чекає на нового посла США. Чи слід радіти кандидатурі Кіта Дейтона

Кейт Дейтон: хто такий ймовірний посол США в Україні

У травні президент США Дональд Трамп визначився з кандидатурою нового посла в Україні - генерал-лейтенанта у відставці Дейтона.

З 2010 року Дейтон обіймає посаду директора Центру Джорджа Маршалла у Гарміші (Німеччина). Крім того, він є старшим радником з питань оборони США в Україні.

Також Дейтон був координатором з питань безпеки у палестино-ізраїльському конфлікті, директором з питань стратегії, планів і політики штабу США, директором операцій розвідки Пентагону і аташе з питань оборони у Посольстві США в Росії.

23 вересня Комітет у закордонних справах Сенату США підтримав кандидатуру Дейтона і рекомендував верхній палаті Конгресу затвердити його на посаді посла в Україні.