Колесникова залишається в СІЗО / Фото REUTERS

Суд у Мінську відхилив клопотання сторони захисту члена президії Координаційної ради Білорусі Марії Колесникової, яка перебуває під арештом, про зміну запобіжного заходу.

Читайте такожУ Білорусі затримали адвоката опозиціонерки КолесніковоїПро це повідомляє Радіо Свобода. Зокрема, захист оскаржував рішення суду попередньої інстанції про відхилення скарги захисника щодо затримання Колесникової.

На суді був присутній лише один з адвокатів Колесникової – Олександр Пильченко. Її другий адвокат, Людмила Козак, перебуває в слідчому ізоляторі у справі про адміністративне провадження (невідомо, про яке саме порушення йдеться).

Відео дня

Зустріч проходила в закритому режимі, пресу та тих, хто прийшов підтримати Колесникову, допустили лише на оголошення рішення.

Як і раніше, до суду прийшли представники європейських посольств та білоруси, щоб підтримати Колесникову.

Події в Білорусі: хроніка

З 9 серпня, після президентських виборів, тривають масові протести і страйки з вимогою проведення нових, чесних виборів, а також відставки президента Олександра Лукашенка. За даними ЦВК, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тіхановську - 10,1%.

Тіхановська 11 серпня виїхала до Литви та ініціювала створення Координаційної ради для забезпечення передачі влади. До неї увійшли політики, журналісти, бізнесмени та діячі культури. У президії ради - Світлана Алексієвич, Лілія Власова, Сергій Дилевський, Максим Знак, Ольга Ковалькова, Марія Колесникова, Павло Латушко.

У білоруській прокуратурі за фактом створення Координаційної ради порушили кримінальну справу.

7 вересня в Мінську було захоплено трьох членів Координаційної ради опозиції – Колесникову, Івана Кравцова та Антона Родненкова, їхнє місцезнаходження понад добу залишалося невідомим.

8 вересня на прес-конференції в Києві Кравцов і Родненков розповіли, що їх схопили напередодні, перевозили з однієї будівлі в іншу з мішками на голові і допитували, після чого запропонували покинути країну. Вони погодилися виїхати разом з Колесниковою, однак, коли машина прибула до білорусько-українського кордону,Колесникова відмовилася його перетинати.

9 вересня батько Колесникової заявив, що її арештували і помістили в СІЗО.