Іспаніська поліція дізналася, звідки надсилали листи з вибухівкою / ua.depositphotos.com

Поліція Іспанії, де посилки з вибухівкою отримало українське посольство та низка інших установ, заявила, що листи, ймовірно, були відправлені з міста Вальядолід на півночі країни. 

Як повідомляє Reuters із посиланням джерело, наближене до розслідування, усього було надіслано шість листів-бомб. Водночас відправника посилок поки не ідентифікували. 

Видання пише, що усі листи були надіслані між 24 листопада і 2 грудня 2022 року. Серед отримувачів – українське посольство в Мадриді, премʼєр-міністр Іспанії Педро Санчес, посольство США та інші установи.

Відео дня

Майже всі небезпечні посилки були знешкоджені. Проте один із листів вибухнув на території посольства України. Тоді було поранено співробітника дипломатичної установи.

Листи-бомби в Іспанії: що відомо

Після вибуху в українському посольстві зʼясувалося, що таку ж посилку отримала збройова компанія, яка виробляє ракетні установки для України.

Ще один лист був відправлений на військово-повітряну базу в Торрехон-де-Ардос поблизу Мадрида, яка надає розвіддані ЗСУ. Посилку виявили біля 4 ранку 1 грудня. 

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що листи-вибухівки, які невідомі терористи розсилають в Іспанії, не вплинуть на підтримку України. 

Міністр оборони України Олексій Резніков наголосив, що за вибухом на території українського посольства в Мадриді та небезпечними листами, які розсилають в Іспанії, стоїть Російська Федерація. Він зазначив, що Росія використовує терористичні засоби, аби навести терор.

Вас також можуть зацікавити новини: