Американська делегація підніме питання підтримки України / фото УНІАН

Підтримка України у війні проти РФ стане другим пріоритетом, який делегація США обговорюватиме на саміті G20.

Про це повідомила міністр фінансів країни Дженет Єллен, передає Голос Америки. Вона уточнила, що першочерговим пріоритетом будуть макроекономічні питання.

"Ми віддані масштабним зусиллям у відповідь на російську війну проти України. Обмеження цін на нафту та санкції мають великий вплив на здатність РФ вести жорстоку війни проти України", - зазначила вона.

Відео дня

Міністр також уточнила, що під час саміту США зосередяться на проблемі подолання руйнівних наслідків війни, включно з впливом на харчову безпеку.

"Вихід РФ з Чорноморської ініціативи викликав велике занепокоєння... У відповідь ми будемо підтримувати програми з глобальної харчової безпеки та поповнювати міжнародний фонд аграрного розвитку", - зазначила вона.

Саміт "Великої двадцятки" 2023

9-10 вересня у Нью-Делі відбудеться 18-й саміт G-20. Делегація США на чолі з президентом Джо Байденом прибуде в країну сьогодні увечері.

Цей саміт ознаменувався тим, що країни G-20 ніяк не можуть узгодити підсумкову декларацію, оскільки Індія, яка зараз головує у G-20, хоче уникнути у документі формулювання, яке засуджує РФ за її агресію проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: