Джо Байден зробив важливу заяву щодо підтримки Ізраїля з боку Штатів / скріншот

Президент США Джо Байден жорстко відреагував на те, що Міжнародний кримінальний суд хоче арештувати ізраїльського премʼєра Беньяміна Нетаньяху.

Влада Штатів не вважає те, що відбувається в Газі, геноцидом, заявив очільник держави на заході у Білому домі, який був присвячений Місяцю єврейської спадщини Америки, повідомляє Reuters. Лідер американців підкреслив, що підтримка безпеки Ізраїля владою США "залізна".

"…Ми стоїмо разом з Ізраїлем, щоб прибрати Сінвара (лідер ісламістського палестинського руху ХАМАС Ях'ю Сінвар, - Ред.) і решту м'ясників ХАМАСу. Ми хочемо, щоб ХАМАС був розгромлений. Ми працюємо з Ізраїлем, щоб це сталося", - сказав Байден.

Відео дня

Важливі свіжі новини - Ізраїль сьогодні у центрі уваги

7 жовтня минулого року бойовики ХАМАС напали на південну частину Ізраїля, розстрілювали людей та брали заручників. Повідомлялося, що є понад 1 000 жертв, та сотні осіб опинилися у полонів. Після цього ізраїльська влада вирішила провести наземну операцію в секторі Гази.

20 травня стало відомо, що прокурор МКС вимагає видати ордери на арешт Беньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й ватажків ХАМАС. Ізраїльських чиновників, зокрема, звинуватили у використанні голоду як методу ведення війни.

Конгрес США розглядає можливість запровадження санкцій проти Міжнародного кримінального суду, якщо він видасть ордер на арешт Нетаньяху. Варто зазначити, що Штати й Ізраїль не є членами МКС.

Вас також можуть зацікавити новини: