Навального госпіталізували 19 серпня у лікарню Омська / REUTERS

Поліція виявила смертельно небезпечну речовину в організмі російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це у Twitter повідомила речниця політика Кіра Ярмиш.

Читайте також"Ми стежимо за цим": Трамп відреагував на отруєння Навального

Відео дня

«Іван Жданов (директор Фонду боротьби з корупцією – проекту Навального – УНІАН) вийшов до преси й розповів, що тільки що співробітник поліції у лікарні повідомив, що в організмі Олексія виявлено отруту, небезпечну не тільки для нього, а й для оточення», – написала вона.

За словами Жданова, представник транспортної поліції відмовився називати, що це була за речовина.

«(Запитуємо): Яка речовина? Вона каже: Це таємниця слідства, ми не можемо сказати, але ця речовина смертельно небезпечна. Ця речовина несе загрозу не тільки життю Олексія, але й для оточуючих. Всі навколо повинні перебувати у костюмах хімзахисту», – зазначив чоловік.

Невдовзі у Навального пояснили, що транспортна поліція знаходилась на території медзакладу спершу не для того, щоб повідомляти якісь дані, а щоб допомогти з транспортуванням опозиціонера. Оскільки ще дві години тому, кажуть в штабі, лікарі обіцяли забезпечити перевезення госпіталізованого.

Водночас у лікарні інформацію про виявлену поліцією небезпечну речовину не підтверджують.

«Ви знаєте, я керуюся у своїй роботі офіційними документами, і ті офіційні документи, які до мене надійшли з нашої лабораторії, той спектр речовин, який апарат уже перевірив, всі негативні. Проте вони ще продовжуються, (дослідження – УНІАН) будуть проходити ще протягом двох тижнів», – відповів головний лікар.

Навального отруїли: що наразі відомо

  • Навальному стало погано в літаку, на якому той летів до Томська. Через що повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним в чай.
  • У ЗМІ повідомляють, що Навального могли отруїти оксибутиратом натрію, який викликає галюцинації, неспокій, сплутаність свідомості і патологічне мислення. Навальний після отруєння знаходиться в комі у важкому стані. Його під'єднали до апарату ШВЛ.
  • Правоохоронні органи РФ поки не розглядають версію навмисного отруєння Навального. За даними ЗМІ, Навальний міг збирати матеріал для розслідування про депутатів з партії Путіна.
  • Російські ЗМІ повідомляють, що в крові Навального виявили алкоголь. У опозиціонера спростували цю інформацію: "Це неправда. Він не пив вчора і не приймав ніяких таблеток сьогодні" - повідомила прес-секретар Навального Кіра Ярмиш.
  • Вранці 21 серпня медики заявили, що Навальний нетранспортабельний, через що евакуація опозиціонера під загрозою.