Путін назвав "ключову ланку" для Росії на цей час / скріншот

Виступаючи на Красній площі 9 травня, Путін укотре пригрозив Заходу ядерною зброєю.

"Ми не дозволимо нікому погрожувати нам. Наші стратегічні сили завжди перебувають у бойовій готовності", - заявив він, передає Financial Times.

Зазначається, що військовий парад у Москві завершували три пускові установки міжконтинентальних балістичних ракет РС-24 "Ярс", які, як стверджує Росія, можуть вразити будь-яку ціль по всьому світу.

Відео дня

Водночас у спілкуванні зі своїми командирами Путін дещо применшив значення тактичних ядерних навчань, які були анонсовані раніше після низки заяв лідерів західних країн про посилення підтримки України: "Тут немає нічого незвичайного, це планова робота".

Однак, при цьому Путін акцентував, що весь економічний і соціальний розвиток Росії зараз залежить від успіху вторгнення: "Це ключова ланка на цей час".

Окремо FT вказала на те, що московський військовий парад підкреслив втрати російської армії на війні в Україні.

"Єдиним танком на параді став Т-34, радянська бронемашина часів Другої світової війни, яка традиційно відкриває його. Згідно з лютневим звітом Міжнародного інституту стратегічних досліджень, Росія втратила під час війни більше ніж 3000 танків, стільки ж, скільки й до вторгнення", - йдеться в публікації.

Втрати Росії в Україні - дані ЗСУ

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року до 9 травня 2024 року орієнтовно становлять близько 478 тис. 730 чоловік особового складу.

Повідомлялося, що Сили оборони України за минулу добу ліквідували близько 1300 російських загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: