Навальний отримав новий термін / фото REUTERS

Суд в Росії засудив опозиціонера Олексія Навального до 19 років позбавлення волі. На це рішення відреагував радник глави ОПУ Михайло Подоляк, закликавши росіян виходити на протести.

"Насправді, в принципі, це кульмінація режиму Путіна. Еволюційно він йшов до цього шляху, йому дуже подобаються такі людожерські вироки. Адже це вирок не просто там фактично за злочини, вирок-символ, який повинен показати, що ми досягли дна і ми з цього дна хочемо ще встигнути напаскудити всім", - сказав він в ефірі.

Подоляк зазначив, що Путіну, як людині дуже боягузливій, безумовно подобається приниження опонентів.

"Причому приниження демонстративне і показове. Ці вироки є саме таким на його погляд приниженням. Безсумнівно в Росії люди, які отримали 25-річні або 19-річні терміни, матимуть можливості забрати компенсації з тих людей, які виносили ці вироки або брали участь в організації цих процесів. На жаль, на сьогоднішній день ці вироки стали рутиною, багато по неіснуючим злочинам протестного типу. На жаль, поки суспільство РФ не готове на них адекватно реагувати на ці вироки", - сказав Подоляк.

Він закликав підтримувати збройні протести в регіонах РФ.

"Силові протести, які ми бачили з вами в Курській, Брянській і Бєлгородській області треба. Ціннісних протестів, коли ти виходиш, скажімо як пацифіст, я дії не бачу. Ми зараз переходимо до конструкції російського суспільства, коли ти тримаєш хороші плакати проти війни, вони не працюють в сьогоднішній Росії. Росія зможе повернутися до якоїсь внутрішньої дискусії не за рахунок того, що ми з вами промовляємо, як потрібно себе вести цивілізованим людям, а за рахунок того, що сама Росія буде споживати або там умовно буде отримувати повернення війни на свою територію", - додав Подоляк.

Вирок Навальному - подробиці

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого Кремль звинувачує в "екстремізмі", 4 серпня отримав 19 років колонії особливого режиму. Обвинувачення вимагало для нього 20 років позбавлення волі. Опозиціонера звинувачували за шістьма статтями. Telegram-канал baza інформує про умови утримання Навального - вони будуть дуже жорстокими.

Вас також можуть зацікавити новини: