Євген Пригожин / фото скріншот

Лідер "вагнерівців" Євген Пригожин не отримав підтримки від народу в ході свого заколоту і це змусило його припинити похід на Москву, зупинившись неподалік столиці.

Федеральне міністерство закордонних справ і Міністерство оборони Німеччини в суботу, 24 червня, ввечері поінформували голів комітетів Бундестагу у закордонних справах і оборони про поточний розвиток подій. 

За даними ЗМІ, під час усного брифінгу політичний директор Федерального міністерства закордонних справ Тьорвен Беллманн і парламентський державний секретар з питань оборони Зімтьє Меллер висловили підозру, що Пригожин не отримав від російських державних сил підтримки, на яку сподівався, у спробі державного перевороту, і тому зупинив похід на Москву.

Відео дня

За інформацією SPIEGEL, очікується, що комітети у закордонних справах і з оборони зберуться на спеціальне засідання на початку тижня.

Спроба перевороту в Росії - що відомо 

У ніч на 24 червня 2023 року найманці ПВК "Вагнер" рушили в бік Москви. При цьому Євген Пригожин заявив, що має намір "зупинити" військове керівництво Росії.

Похід на столицю РФ був недовгий. Вже ввечері в цей же день Пригожин оголосив, що розгортає "вагнерівців" у бік польових таборів.

Вас також можуть зацікавити новини: