Ілля Пономарьов назвав ім'я тримача "общака" у Володимира Путіна / фото ua.depositphotos.com

Колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов повідомив, що найбільший вплив на російського диктатора Володимира Путіна має його друг - олігарх Юрій Ковальчук.

Головний редактор видання "Гордон" Олеся Бацман під час інтерв'ю запитала у Пономарьова, хто тримач "общака" у Путіна, і отримала таку відповідь: "Ковальчук". За словами екс-депутата, цей олігарх зараз найближчий друг лідера росіян.

"Ця роль - тримача общака - важлива тим, що ця людина має бути досить нейтральною. Вона не має на цьому заробляти безпосередньо. Вона має бути рівновіддалена, не має ні з ким бути у конкурентному становищі. Тому банк "Росія", який є, власне, інституалізацією того самого общака, - він не стільки бізнес-центр, скільки саме гарант збереження грошей цього угрупування", - розповів співрозмовник.

Відео дня

Цікаві новини про Путіна - сьогодні це варто знати

На початку 2016 року було оприлюднено розслідування, проведене журналістами британського телеканалу ВВС, у якому йшлося, що Володимир Путін є найбагатшою людиною на території Європи. За відомостями журналістів, статки диктатора оцінювалися у 40 млрд доларів.

Варто зазначити, що різні експерти назвали російську владу організованою злочинною групою.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд Гааги видав ордер на арешт Володимира Путіна, правда, не за фінансові злочини. Лідера росіян звинуватили у причетності до незаконної депортації дітей з України.

Довідка УНІАН. Банк "Росія" був створений 27 червня 1990 року у рідному місті Володимира Путіна Санкт-Петербурзі, який тоді ще називався Ленінград. Банк нібито є комерційною кредитною організацією без державної участі у структурі власності. За офіційними відомостями, Юрій Ковальчук - найбільший акціонер банку.

Вас також можуть зацікавити новини: