Армія Білорусі не вилазить з навчань / t.me/modmilby

У Білорусі почали переводити армію на "воєнний час" в рамках чинного в країні плану раптових перевірок боєготовності. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони країни.

"Відповідно до плану раптових перевірок рівня бойової та мобілізаційної готовності (...) у Мінській військовій комендатурі проводиться комплекс заходів щодо переведення з мирного на воєнний час", - йдеться в повідомленні.

Стверджується, що головною метою даного заходу є перевірка знань військовослужбовців, а також оцінка їх дій щодо приведення свого підрозділу в максимальну боєготовність.

Відео дня

Роль Білорусі у війні РФ проти України

Білорусь є головним союзником Росії в її повномасштабній військовій агресії проти України. Режим Лукашенка надав Росії білоруську територію як для наземних атак на Україну, так і для ракетних ударів.

Попри тиск з Москви, Лукашенко ухиляється від прямої участі білоруської армії в нападі на Україну. Водночас Білорусь надає Росії свої полігони для тренування мобілізованих.

У Генштабі ЗСУ вважають, що загроза прямої участі Білорусі у війні мінімальна. Однак постійні навчання білоруської армії мають на меті скувати українські резерви на цьому напрямку, щоб вони не вирушили на фронт проти Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: