У Путіна проблеми зі здоров'ям / фото REUTERS

Багато хто обговорює ймовірну хворобу президента РФ Володимира Путіна. Так, під час зустрічі з главою МО РФ Шойгу він судомно тримався за стіл, його зовнішній вигляд залишав бажати кращого.

У зв'язку з цим журналіст Дмитро Гордон під час інтерв'ю з журналістом-розслідувачем Bellingcat Христо Грозєвим запитав у нього про стан здоров'я російського агресора.

"Без даних не можу говорити. Але олігархи, дуже близькі до нього, кажуть, що Луб'янка (КДБ і ФСБ, - УНІАН.) надіслала циркулярний лист десь місяць тому всім шефам ФСБ про те, щоб не звертали уваги на чутки про те, що Путін серйозно хворий. Вони всі подумали, що все навпаки... Навіть не важливо, чи правда те, що він важко хворий, важливо, що поруч з ним так думають. Це змінює формулу, це є фактором при прийнятті рішень", - говорить Грозєв.

Він додав, що фактор того, що люди, які поруч з Путіним, знають про його проблеми зі здоров'ям, зменшує ризик того, що вони приймуть його накази. 

"З тієї ж причини навряд чи хтось прийме наказ натиснути на ядерну кнопку, розуміючи, що є серйозний ризик, що його (Путіна, - УНІАН.) не буде через шість місяців. А хто тоді їх захистить від Нюрнберзького процесу? Тому саме розуміння - він живий чи не живий - воно саме по собі відіграє суб'єктну роль у цій війні", - підсумував журналіст-розслідувач Bellingcat.

Раніше колишній друг Володимира Путіна й мільярдер Сергій Пугачов розповів, про які проблеми зі здоров'ям президента РФ він знає. За його словами, йдеться про травму хребта після падіння агресора з коня.

Вас також можуть зацікавити новини: