Олаф Шольц / фото REUTERS

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що у зв'язку з газовою кризою німецькі громадяни зможуть розраховувати на підтримку з боку держави.

Цитує Шольца Die Welt.

"На початку наступного року відбудеться велика реформа житлових пільг. Серед іншого, буде розширено коло пільговиків. Буде розширено коло домогосподарств, які мають право платити за газ по фіксованій ціні. Коаліція також прагне ввести в дію реформу базового доходу, узгоджену в коаліційній угоді. Від цього виграють пенсіонери й студенти", - заявив Шольц.

Відео дня

Канцлер перервав свою відпустку, щоб зробити оголошення про запровадження пільг для населення і бізнесу. Програма допомоги отримала назву "You will never walk alone", що перекладається, як "Ти ніколи не будеш йти один".

"Ми зробимо все необхідне, щоб ми могли разом подолати цю ситуацію як країна, як компанія, як громадяни. Цього і наступного року ми подолаємо свої проблеми, тому компаніям і громадянам допоможуть", - додав Шольц.

Раніше повідомлялося, що ціна газу в Європі суттєво зросла. Причина цього - "Газпром" скоротив поставки блакитного палива до європейських країн.

Вас також можуть зацікавити новини: