Мер Риги замінив прапор Білорусі / фото: twitter.com/MStakis

Генпрокуратура Білорусі вирішила завести кримінальну справу на міністра закордонних справ Латвії Едгарда Рінкевича і мера Риги Мартіньша Стакіса.

Про це повідомляється на сайті білоруського відомства.

Латвійських чиновників силовики Білорусі підозрюють у вчиненні умисних дій, спрямованих на порушення національної ворожнечі за ознакою національної приналежності (ч. 3 ст. 130 Кримінального кодексу Республіки Білорусь). 

Відео дня

"Злочинні дії виразилися в публічних знятті й заміні символу суверенної Білорусі – державного прапора, який був встановлений в центрі Риги у зв'язку з участю національної команди в чемпіонаті світу з хокею, на біло-червоно-біле полотнище. Така наруга над державною символікою принизила національну гідність білорусів", - заявили в Генпрокуратурі РБ.

Читайте також"У тіні диктатора": журналісти nexta опублікували нове розслідування про Лукашенка (відео)

Йдеться про інцидент, що стався в Ризі 24 травня. "Прапор, що символізує режим, який здійснює державний тероризм, недоречний в міському середовищі Риги, тому ми його зняли!",- заявив тоді мер Риги Мартіньш Стакіс.

Розслідувати інцидент з прапором буде білоруський Слідчий комітет.

Як відомо, Латвія і ще низка країн, у тому числі Україна, припинила авіасполучення з Білоруссю після затримання в Мінську опозиційного журналіста Романа Протасевича.