Офіційних даних, що рейд був безпосередньо пов’язаний із вибухом біля мечеті, немає \ фото REUTERS

Рух "Талібан" стверджує, що знищив осередок терористичного угрупування "Ісламська держава" під час рейду, проведеного через кілька годин після вибуху, який стався біля мечеті в Кабулі.

Представник талібів Забігулла Муджахід написав у твітері, що всі члени осередку були вбиті в ході нічної операції, проведеної підрозділом спецпризначенців на півночі столиці.

Читайте також"Талібан" відправить до кордонів Афганістану батальйони смертників

Відео дня

Проте, офіційних даних, що рейд був безпосередньо пов’язаний із вибухом біля мечеті Ейдгах 3 жовтня, немає, передає радіо Свобода.

Як повідомляв УНІАН, 3 жовтня під час церемонії прощання з матір'ю Забіхулли Муджахіда, представника руху "Талібан", стався вибух. Мішенями теракту були керівники талібів. Однак, вони в результаті нападу не постраждали. Загиблими і пораненими виявилися цивільні особи, що знаходилися біля воріт мечеті. Представник "Талібану" Білал Карімі тоді не назвав точну кількість убитих заявивши, що розслідування триває.

4 жовтня угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за вибух біля мечеті.

В даний час існують різні повідомлення про жертви в результаті вибуху – від двох до п’яти загиблих та від двох до 11-ти поранених. Місцеве інформаційне агентство Asvaka водночас повідомило, що 12 людей загинули, понад 30 були поранені.

Ситуація в Афганістані

Місцева гілка терористичного  угруповання "Ісламська держава" – "Ісламська держава-Хорасан", є ворогом талібів. Відколи в серпні таліби взяли під свій контроль Афганістан, кількість нападів бойовиків угруповання "Ісламська держава" на правляче угруповання збільшилась.

В кінці серпня бойовик-смертник завдав удару під час евакуації біля аеропорту Кабула. Внаслідок вибуху загинули 169 афганців і 13 військовослужбовців США. Угруповання "Ісламська держава-Хорасан" взяло на себе відповідальність за цей теракт.