ЗМІ пишуть, що російських військ біля кордону стає більше / фото REUTERS

Росія збільшила свою військову присутність уздовж кордону з Україною, за останні дні там додалося близько 7 тисяч військовослужбовців. При цьому деякі з них прибули напередодні, в середу.

Про це пише ABC News з посиланням на високопоставленого чиновника Білого дому.

Співрозмовник журналістів не став коментувати загальну чисельність російської армії, яка розташувалася біля кордону. Однак президент США Джо Байден днем раніше називав цифру в 150 тисяч, маючи на увазі також територію Білорусі.

Відео дня

ABC News також пише, що президент РФ Володимир Путін нібито наказав своїм військовослужбовцям бути готовими до вторгнення до середи, проте так і не ясно, чи ухвалив він остаточне рішення.

Читайте такожЗМІ дізналися обстановку в прикордонному з Україною місті, де помітили скупчення техніки РФ (відео)

Напередодні стало відомо, що російські військові перекинули понтонний міст через Прип'ять біля кордону з Україною.

Нагадаємо, Росія зосередила біля кордонів з Україною понад 100 тисяч військових, які, як побоюється Захід, вона може залучити до повномасштабного вторгнення.

Разом з тим Міноборони РФ 15 лютого заявило про нібито початок відведення військ до місць постійної дислокації. Хоча у НАТО це не підтверджують.

Президент США Джо Байден під час свого виступи в Білому домі у вівторок, своєю чергою, відповів, що загроза вторгнення залишається цілком можлива.

Як повідомляли аналітики CIT, Росія протягом останнього часу навпаки нарощує наступальні сили і рухається в бік кордону України.