В Німеччині продовжують виявляти російських шпигунів / фото REUTERS

Прокуратура Німеччини арештувала співробітника розвідувальної служби країни (BND) за підозрою у державній зраді - його запідозрили у шпигунстві на Росію.

Ці дані, які спочатку оприлюднили ЗМІ, підтвердили в німецькій прокуратурі. Як повідомили в прокуратурі Німеччини, на підставі ордера на арешт, був арештований громадянин Німеччини Карстена Л. Співробітника BND вже взяли під варту.

Стверджується, що чоловік, який працює на BND, у 2022 році передав російській спецслужбі інформацію, отриману під час своєї професійної діяльності. Однак, про яку саме інформацію йдеться, не повідомляється через державну таємницю.

Відео дня

За даними німецького видання Spiegel, Федеральна розвідувальна служба Німеччини дізналась про державну зраду одного зі співробітників та ініціювала службове розслідування. Інцидент там сприймають як дуже серйозний.

"Стриманість і розсудливість дуже важливі в цьому конкретному випадку. У випадку з Росією ми маємо справу із суб’єктом по той бік, з безпринципністю та готовністю до застосування насильства", – прокоментував ситуацію  керівник BND Бруно Каль.

Як пояснив Spiegel, випадок шпигунства співробітника BND на користь Росії – це рідкість. Останній подібний випадок фіксували в 2014 році. 

Російські шпигуни в Європі

Колишній охоронець посольства Великобританії в Берліні Девід Баллантайн Сміт визнав себе винним у шпигунстві на користь Росії у період роботи в Німеччині. Йому були пред'явлені звинувачення в передачі інформації про осіб, які працюють в посольстві, російським чиновникам і спецслужбам, і в зборі додаткових відомостей про діяльність посольства.

Водночас глава британської контррозвідки МІ-5 Кен Маккаллум заявив, що за час війни РФ проти України по російській розвідувальній мережі за кордоном було завдано найсильнішого удару в сучасній історії.

Вас також можуть зацікавити новини: