Російська пропаганда намагається переконати москвичів і жителів інших міст країни-агресора, що їх бомбитимуть / фото REUTERS

Російський журналіст Ігор Яковенко розповів, навіщо в РФ почали готувати бомбосховища. Так Кремль намагається вселити росіянам, що Україна і США нібито будуть бомбити Москву.

В ефірі FREEДОМ Яковенко зазначив, що мирних росіян намагаються "зомбувати" через телевізор, адже так РФ буде простіше продовжувати забирати чоловіків на війну проти України. Свою пропаганду Кремль також "підкріплює" постійною брехнею і завищенням кількості загиблих росіян у Другій світовій війні.

"Їм (росіянам - УНІАН) пояснюють, що Сполучені Штати Америки і Україна збираються бомбити Москву. Це говорять по телевізору", - повідомив Яковенко.

За словами журналіста, російська пропаганда намагається переконати москвичів і жителів інших міст країни-агресора, що їх бомбитимуть. Громадян РФ лякають, що США і Україна будуть їх масово вбивати.

"Звичайно, про це йдеться по телевізору щодня. Насправді тут вже просто значна частина росіян, не скажу, що більшість, але значна частина росіян просто переконана, що війну почала не Росія. Що це Україна напала. Вірніше, оскільки "України ніякої немає", то напала Америка. Ось це все відбувається зараз в головах людей", - додав журналіст.

За словами Яковенка, В цьому і полягає політика РФ. Спочатку росіянам щось вселяють через телевізор, а потім влада починає давати цьому підтвердження. Так, спочатку про "бомбардування Москви" заговорила пропаганда, а тепер у столиці РФ почали готувати бомбосховища.

Журналіст також прокоментував інформацію про те, що в РФ назрівають протести через мобілізацію. За словами Яковенка, це не "виллється" у щось серйозне. Але коли ЗСУ звільнять Херсон і Донбас, ось того про проблеми в РФ заговорить куди більше її громадян.

Вся річ в тому, що для росіян втрати не здаються чимось серйозним. У РФ смерть військових підноситься як подвиг, а тому Кремль навмисно завищує цифри, кажучи про кількість загиблих у Другу світову війну. Так росіян намагаються переконати в тому, що вони зобов'язані йти на війну проти України і захищати Москву від "бомбардування".

"Кількість загиблих свідчить про те, що треба помститися. У тому числі ось ці бомбосховища. Все для того щоб, коли прийдуть повістку вручати і людина скаже: "А за що мені йти?", йому скажуть: "Дивіться, ось ми вже бомбосховище будуємо. Ти повинен йти захищати свій будинок, вони нападають", - розповів журналіст.

Також він додав, що генерали РФ розуміли безглуздість наказів Путіна ще 24 лютого, в день повномасштабного вторгнення в Україну.  "Тріщина" між військовими і диктатором з'являлася ще давно, а тепер вона стає ще більше. А тому, зазначив Яковенко, в РФ почали "рубати голови" генералів.

Війна в Україні: плани Путіна

Як зазначив глава дипломатії ЄС, Путін намагається зруйнувати Україну, бо не може її окупувати:

"Путінська Росія руйнує Україну. Вони не можуть її окупувати, вони не можуть перемогти на полі бою, вони не можуть виграти війну і вони планомірно руйнують країну", — підкреслив дипломат.

Військовий експерт Мусієнко повідомив, що Путін втрачає сили, а на тлі цього Гіркін створює озброєний батальйон. "Гризня" в Кремлі триває, але диктатор не може закінчити війну.

Вас також можуть зацікавити новини: