Дикий пов'язав такі настрої з очікуванням обрання президентом США Дональда Трампа / колаж УНІАН, скріншот

Ультраправі партії Угорщини і Румунії чекають на пакт Дональда Трампа і Володимира Путіна для поділу України, якщо на виборах президента США переможе саме Трамп, а Україна програє у війні.

Військовий і політичний аналітик, ветеран АТО Євген Дикий прокоментував заяви окремих ультраправих політиків з Угорщини і Румунії, які висловлюють прагнення анексувати окремі українські території в разі програшу України у війні з Росією.

Дикий пов'язав такі настрої з очікуванням ультраправими партіями світу обрання президентом США Дональда Трампа наприкінці цього року, який нібито одразу же домовиться з президентом РФ Володимиром Путіним.

Відео дня

"Люди, які це озвучують, партії, які це озвучують - вони живуть в очікуванні того, що я назвав би пактом Трампа-Путіна... Ця домовленість передбачатиме - це буде фактично розбір України. Це буде повернення до кордонів, які були до Другої світової війни. Ми добре знаємо, що ця пропозиція Росії фактично звучала", - сказав Дикий в ефірі телеканалу "Прямий".

Зокрема, ще до початку війни росіяни відправляли з такою місією в сусідні з Україною країни раніше свого політика Володимира Жириновського, який фактично виконував роль голоса Путіна.

"Їздив тоді Жириновський по сусідніх з нами країнах з цієї пропозицією. Поляки тоді його послали. румуни тоді його послали, а от мадяри, між іншим, не послали", - відзначив Дикий.

Він зазначив, що ситуація у цьому питанні в Угорщині та Румунії дуже різниться.

"У Румунії ультраправе крило - це поки маргінали. А вони озвучують це, а нинішня румунська влада реально проти... бо чудово розуміє, що членство у НАТО і в Євросоюзі незрівнянно цінніше для румунського народу і вони не будуть такий розмін навіть зараз розглядати", - сказав Дикий.

Говорячи про Угорщину він нагадав, що 25 лютого 2022 року угорська армія стояла у бойових порядках на кордоні з Україною.

Дикий впевнений, що насправді прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зовсім не проти захопити Закарпаття.

"І є чіткі ознаки, що у них з Путіним така домовленість - що у випадку окупації України на Закарпаття москалі не претендують, а воно відходить Орбану як вірному надійному союзнику", - наголосив Дикий.

Війна в Україні - заяви про анексію

Нещодавно лідер ультраправої партії Угорщини Mi Hazank Ласло Тороцьки заявив, що якщо Україна програє у війні, то Будапешт забере Закарпаття.

Крім того, лідер румунської партії AUR Клаудіу Тарзіу заявив про територіальні претензії до України. Йдеться зокрема про Південну Бессарабію, Північну Буковину, Землю Герца і Закарпаття.

Вас також можуть зацікавити новини: