В Україні формується чеченська армія, яка звільнятиме Ічкерію/ фото ua.depositphotos.com

В Україні зараз відновлюється чеченська армія, яка надалі деокупуватиме Чеченську республіку Ічкерію. Про це в інтерв'ю ТСН розповів голова чеченського уряду у вигнанні Ахмед Закаєв.

Він розповів, що фактично одразу після початку великомасштабної російської агресії уряд Ічкерії заявив про формування загонів для відправки в Україну, а перші підрозділи чеченських добровольців з'явилися в Україні з 2014 року.

"На даному етапі через війну України тут йде початок відродження чеченської армії Збройних сил Чеченської республіки Ічкерія. Сформовано Міністерство оборони, йде набір підрозділів, формуються батальйони", - розповів Закаєв, додавши, що ці загони "мають подвійний статус - вони входять в Іноземний легіон і водночас є бійцями Збройних Сил Чеченської республіки Ічкерія".

При цьому він запевнив, що до кінця війни ці підрозділи перебуватимуть в Україні та допомагатимуть здобути перемогу над російським агресором, а надалі "є можливість передислокуватися на територію Чечні та почати деокупацію".

Відповідаючи на запитання, чи розраховує він на те, що Україна в майбутньому допоможе в деокупації Чечні від кадировського режиму, Закаєв заявив, що "Україна вже допомагає".

"Сьогодні на рівні Європейського Союзу нам вдалося створити Державний комітет з відновлення народів і державності Кавказу. Це той правовий і політичний майданчик, який багато в чому сприятиме деінтеграції Росії та Російської імперії. І ось це все відбувається за допомогою і за підтримки України та української держави", - підкреслив він.

Раніше Закаєв заявляв, що російська влада не буде вбивати Кадірова, оскільки він їм ще потрібен. Закаєв додав, що Кадиров корисний системі, бо руйнує чеченське суспільство. Водночас глава уряду Чеченської республіки Ічкерія допускає, що російська влада може розв'язати Третю чеченську війну, коли програє в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: