Президентські вибори в Польщі можуть пройти поштою / фото Depositphotos

Сенат Польщі відхилив законопроект правлячої партії "Закон і справедлівість", яка пропонувала провести голосування на президентських виборах виключно поштою на тлі пандемії коронавірусу.

Як повідомляє DW, відповідне голосування відбулося напередодні ввечері.

Вибори президента Польщі призначені на 10 травня.

Відео дня

Під час розгляду документу "проти" проголосували 50 сенаторів, "за" - 35, один утримався. Однак остаточне рішення щодо законопроєкту ухвалить нижня палата польського парламенту - Сейм.

Читайте такожУ Польщі хочуть скасувати вибори президента і продовжити термін Дуді на 2 роки - ЗМІ

Своєю чергою Сейм може обійти рішення Сенату, для цього нижній палаті знадобиться абсолютна більшість голосів. Попередньо планується, що нижня палата польського парламенту розгляне документ у четвер, 7 травня.

Ідею провести голосування поштою багато критикують через сумніви щодо того, що поспіхом організовані вибори будуть проведені з дотриманням демократичних стандартів. Центральна виборча комісія Польщі заявила, що провести вибори 10 травня неможливо з юридичних і організаційних причин.

Кандидатом від правлячої партії на президентських виборах виступає чинний глава держави Анджей Дуда, він нині лідирує в опитуваннях громадської думки. Дуда обіймає посаду президента Польщі з 2015 року.

Як повідомляв УНІАН, 7 квітня Польський сейм (нижня палата парламенту) ухвалив закон, згідно з яким президентські вибори можуть пройти в цьому році за допомогою голосування поштою. Після цього документ був направлений на розгляд Сенату.