У Білому домі прокоментували вибухи на аеродромах в РФ \ фото REUTERS

США поважають рішення України на полі бою, але не схвалюють загострення у війні з РФ, маючи на увазі недавні вибухи на російських летовищах.

Про це сказав член Ради національної безпеки США Джон Кірбі, пише Бі-бі-сі.

За його словами, американська сторона не заохочувала і не допомагала Україні завдати ударів по РФ, оскільки США наполягають на тому, щоб Україна мала ресурси для самозахисту.

Відео дня

"Ми надаємо їм інформацію, щоб допомогти захистити себе. Ми надаємо їм ресурси та зброю для самооборони. Але вони ухвалюють власні рішення. Принцип цієї війни – це суверенітет, і, на відміну від РФ, ми поважаємо суверенітет України. Коли ми поставляємо їм озброєння, вони належать їм. Де і як вони його використовують, скільки боєприпасів вони використовують – це українські рішення, ми це шануємо", – пояснив він.

При цьому Кірбі зазначив, що будь-яка ескалація поза межами України не йде на користь.

Вибухи на військових об'єктах в РФ

5 грудня в РФ повідомили про атаки на аеродром в Дягілєво Рязанської області. Там вибухнув бензовоз, загинуло троє людей, пошкоджено літак.

В той же день дрон атакував авіабазу в Енгельсі Саратовської області. Там були пошкоджені два бомбардувальники Ту-95, двоє військових поранені.

Обидва об'єкти знаходяться в 700 км від кордону з Україною.

У ніч на 6 грудня в Брянській області, як повідомляли російські пабліки, безпілотники атакували комбінат "Слава", розташований в 80 км від кордону з Україною. Вони, як повідомляється, впали і вибухнули в 3 м від дизельних резервуарів.

А в Курську в цей же день сталася пожежа на аеродромі. В результаті атаки безпілотника в районі Курського аеродрому загорівся нафтонакопичувач.

Вас також можуть зацікавити новини: